Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Alexis van Dam

Op deze pagina staat informatie over mijzelf in de vorm van een uitgebreide biografie en mijn belangrijkste interesses.

Bekijk ook een verkorte versie van mijn CV.
Opzoek naar een korte biografie over Alexis ten behoeve van plaatsing op een website

Uitgebreide Biografie Alexis van dam

Alexis van Dam 2013 portrainSinds 1995 ben ik als scholier via een bijbaantje in aanraking met internet gekomen. In die tijd ben ik gaan experimenteren met het bouwen van websites in html. Na mijn HAVO heb ik besloten om mij meer toe te leggen op vormgeving en multimedia. In mijn studie multimedia vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam kon ik mijn passie uitleven . Ik heb stage gelopen bij een websitebouwer en een producent van audiovisuele producties. De afstudeerproductie was het video jaaroverzicht van de in dat jaar afstuderende studenten.

Tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik mij meer met communicatieconcepten wilde gaan bezighouden. In februari 2002, terwijl ik aan het afstuderen was van multimedia vormgeven, ben ik alvast begonnen aan INHOLLAND Rotterdam met de opleiding communicatie creatief. Ik heb stage gelopen bij TPO studios en heb me daar bezig gehouden met account, traffic en design.

Ik had de smaak te pakken en wilde meer; Nyenrode kwam op mijn pad. Na 16 intensieve maanden op de campus in Breukelen ben ik afgestudeerd op: “How to successfully survive, during the first 42 months of your start-up-venture?” Dit kwalitatieve onderzoek behandelt ondernemerschap vanuit wetenschappelijke literatuur en praktijkinterviews met 15 succesvolle (serie) ondernemers. In mijn tijd op Nyenrode heb ik samen met een studiegenoot de Nyenrode Marketing Society (NyMaS) opgericht. Dit is een vereniging voor marketingstudenten waar tot op heden ik in de Raad van Toezicht zit.

Met mijn creativiteit, ondernemerschap, kennis over en ervaring in communicatie en internet ben ik begonnen bij Bex*communicatie als adviseur in het team ICT & Dienstverlening. Tijdens het eerste jaar ben ik opnieuw in aanraking gekomen met de mindmaptechniek via het programma MindManager. Het jaar daarop ben ik gecertificeerd trainer geworden in MindManager. Steeds meer ben ik me gaan toeleggen op online communicatie en sociale media. Ik heb diverse workshops gegeven over web2.0 in relatie tot communicatie. Daarnaast heb ik een aantal trainingen gegeven in elektronisch mindmappen met MindManager.

Juni 2009 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Alexida Online Strategie. Alexis  gelooft dat professionals en organisaties meer kunnen én moeten doen met hun Online Communicatie. Alexida Online Strategie heeft samenwerkingsverbanden met Orange DolphinsConnection of Minds en New Spiritz. Alexida Online Strategie richt zich op het versterken van de Online Strategie van  professionals en organisaties door advies over online strategie (WordPress websites, social media profielen), training & coaching (social media profielen/ gebruik en slimmer werken) en realisatie (WordPress websites en social media profielen).

Certificaten


Buzan’s iMindmap Licensed Instructor

Mindjet Certified Trainer MindManager

Bestuursfuncties

Lidmaatschappen

Profielen Online

Op de volgende sites zijn algemene profielen van Alexis te vinden:

About.me

flavours.me

Vizify

Tyba

Zoominfo

Bigger plate (mindmaps)

Biggerplate Trainer

Publicaties

Alexis heeft op diverse blogs en sites artikelen geschreven, waaronder:
LinkedIn Influencer

Orange Dolphins

Connection of Minds

Cloudtools

Multiraedt

MarketingMed

Vrije Tijd

In zijn vrije tijd houd ik mij bezig met:

bloggen

reizen

sporten

film

muziek