Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

CV

Voor een volledig CV verwijs ik naar mijn profielpagina op LinkedIn.

Expertise

 • Online communicatie strategie
  • dialoog en conversaties online
 • Internet Strategie
 • Evenement adviseur & facilitator
 • Sociale media en netwerken
  • communities
 • Elektronisch en handmatig Mindmapping Trainer
  • Mindjet MindManager 8, 9, 2012, 11
  • Buzan Licensed Instructor iMindMap
 • Marketingcommunicatie
 • Merkpositionering

Kwaliteiten van Alexis in een wordcloud

avd

Werkervaring

Mei 2012 – heden: Aan De Slag Met Socialmedia

Sinds mei 2012 heb ik samen met Floris ten Kate het netwerk Aan De Slag Met Socialmedia opgericht.

Jan 2010 – heden: Connection of Minds

Sinds 2012 houd ik mij vanuit Connection of Minds, een activiteit van World of Minds bezig met adviseren en facilitering van bijeenkomsten en evenementen. Vanuit de propositie. Door visualisatie meer interactie, ondersteund Connection of Minds in het verbinden van mensen omtrent ideeen.

Juni 2009 – heden: Alexida

alexida2Ondernemer en communicatieadviseur. Als zelfstandige professional, houd ik mij bezig met advisering van profit en nonprofit organisaties over (online) communicatie, de inzet van sociale media en mindmapping. .

Juni 2009 – heden: World of Minds

womlogoBusiness & communicatie consultant & mindmap trainer. Ik heb mij aangesloten bij World of Minds als citizen. World of Minds helpt om mensen en organisaties maximaal gebruik te laten maken van hun kennis en creativiteit door interactie en visualisatie. Daarbij gebruikt WoM een breed arsenaal aan technieken zoals mindmapping om informatie te visualiseren en (via internet) te delen en traint mensen om die ook zelf met succes in te zetten.

Vanuit World of Minds houd ik mij o.a. bezig met advisering over de inzet van visualisatie en interactie binnen organisaties. Daarnaast geef ik diverse trainingen zoals: MindManager, online mindmapping/ Slimmer werken en de inzet van Sociale Media en Netwerken.

Maart 2007 – Juni 2009: Bex*communicatie

bexcomAls communicatieadviseur binnen het brancheteam ICT en dienstverlening bij Bex* heb ik mij bezig gehouden met PR-werkzaamheden voor diverse accounts. Daarnaast ben ik projectmanager geweest voor de ontwikkeling en begeleiding van personeelsblad van een groot Energiebedrijf. Ik ben projectmanager en adviseur geweest voor online marcom-campagnes tijdens de decemberfeestdagen. In dit project was ik verantwoordelijk voor de aansturing van het projectteam, webbouwers, media-inkoop en de organisatie van de online en offline acties. Daarnaast heb ik diverse workshops gegeven over online communicatie en mindmapping.

Januari 2005 – juni 2005: Total Identity

totalidentityAls afsluiting van mijn opleiding Communicatie Creatief heb ik een afstudeeropdracht en scriptie gemaakt bij Total Identity. Scriptieonderwerp: “Visual Value, Improve your organization identity by corporate design”. Deze scriptie behandelt op theoretische onderbouwde en beeldende wijze Corporate Identity, design, huisstijl en huisstijlmanagement. De praktijkopdracht: ontwikkeling van een huisstijlaudit, deze meet in welke mate de huisstijl in een organisatie op strategisch, tactisch en operationeel) is verankerd.

Januari 2004 – juni 2004: TPO Studios

tpoTijdens mijn opleiding communicatie creatief heb ik 20 maanden stage gelopen bij TPO Studios. Daar heb ik mij bezig gehouden met account & traffic management en vormgeving. Tijdens deze stage heb ik kennisgemaakt met het communicatievak in de praktijk bij een communicatieadviesbureau.

Opleiding

2005 – 2006: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen

nyenrodeMaster of Science in General Management.

Winnaar Scholarship Nationale Haringpartij 2005.

2002 – 2005: Hogeschool INHOLLAND, Rotterdam

inhollandHEAO Communicatie Creatief,

afstudeerrichting: design management.
Scriptie in de Top 10.

1999 – 2002: Grafisch Lyceum Rotterdam

glrMBO Multimedia Vormgeven, versneld

specialisatie: video-editing & internetcommunicatie
stage 1: Check Mate Internet Solutions: vormgeving van websites
stage 2: IFS AudioVisueel: vormgeving en producties van audiovisuele producties