Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Alexis van Dam als keynoteOp 8 mei 2014 gaf ik tijdens de Nationale Dag van de Communicatie 2014 een keynote lezing en een workshop. Het thema van deze dag die voor en door communicatiestudenten is georganiseerd was miscommunicatie. Een interessant onderwerp dat ruimte geeft om te reflecteren of het vakgebied.
De line-up van Sprekers waren Kim Spinder (corporate rebel), Alexis van Dam (online strategie en informatie inzichtelijk maken) en Cor Ottens (communicatie en verandermanager).

Keynote en workshop miscommunicatie

Je kunt als mens niet niet-communiceren. Daarmee is alles communicatie. Het is nog een wonder dat er relatief zoveel communicatie goed plaatsvindt. De onderstaande video Look-up toont aan dat wij als social media verslaafde vast zitten in een soort matrix.

Een aantal belangrijke onderwerpen uit mijn keynote over miscommunicatie:

  • Enige constante in communicatie = verandering
  • Een wonder dat communicatie nog zo goed gaat!
  • Om goed te communiceren, verplaats je in de ander
  • Communiceer compact (nuance + context)
  • Maak communicatie visueel en deelbaar

Een van de oplossing om miscommunicatie tegen te gaan is minder uitvoerig te communiceren met lange lappen tekst. Daarbij is goed nadenken over een structuur en communicatievorm van belang. Wij consumeren als mensen steeds meer in snackvorm communciatiebrokjes. Onder andere door social media is communicatie ook veel visueler geworden. Dit sluit goed aan bij dat veel mensen beelddenkers zijn.

Alexis van Dam: inspirerende spreker, interactieve workshops met betrekking tot MindMaps. Aangenaam verrast en absoluut de moeite waard. Namens de ‘Communicado’s (een term die Alexis introduceerde); bedankt!

Een mooie vorm om miscommunicatie tegen te gaan is mindmapping. In de workshop heb ik kort uitgelegd hoe je een mindmap kunt omzetten.

Bekijk mijn keynote en workshop:

Links en bronnen

Tijdens de keynote en workshop heb ik diverse bronnen en links genoemd. Deze en andere kun je bekijken via de links pagina.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.