Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

microsoft-surface
Over het algemeen werk je aan een tafel. Als je met een computer werkt staat, deze vaak op tafel. Microsoft dacht, laten we deze twee elementen integreren in de Surface. Aldus Wikipedia is Surface van Microsoft een multi-touch-product dat is ontwikkeld als een soft- en hardware combinatie die een gebruiker, of meerdere gebruikers toestaat om content te bewerken door middel van menselijke bewegingen of objecten. Het product stamt al uit 2007. Vanzelfsprekend had ik al een keer een paar filmpjes op internet gezien over de Surface. Tot op heden vond ik er weinig van; zie een voorbeeld filmpje hieronder.

Vandaag heb ik echter de ‘tafel’ in het echt mogen proberen. Het is net alsof je met een extra large-iPod touch of iPhone aan het werken bent. Het scherm werkt op basis van aanrakingen. Je kunt met meer mensen tegelijkertijd beweging maken op de ‘tafel’. Dit is ideaal om samen te werken. Over het algemeen kun je niet met meer mensen aan één PC werken; het heet niet voor niets Personal Computer! Met de Surface ben je instaat om met een aantal mensen, geschaard om de digitale tafel, te werken aan een computer.

Standaard zitten er een aantal applicaties op zoals: een piano, foto’s bewerken, aquarium als screensaver etc. maar diverse instanties zijn bezig met allerlei event of zakelijke toepassingen te ontwikkelen. Vanuit mijn optiek kan de ‘tafel’ hogen ogen gooien bij evenementen en in de zakelijke omgeving. De manier van input is heel erg menselijk en daarmee drempelverlagend. De ‘tafel’ kan ook via bluetooth met bijvoorbeeld een telefoon communiceren. Daardoor kun je foto’s vanaf je telefoon in de Surface laden en vervolgens gemakkelijk met vingerbewegingen (gezamelijk) bewerken.

Ik vond het een prettige ervaring om Surface even te mogen proberen. Heeft een van jullie al ervaringen met de Surface? Hoe denken jullie over de ‘tafel’? Gaat dit in de komende jaren een hit worden op evenementen óf juist meer op kantoren? Of zien jullie juist andere mogelijkheden?

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.