Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
19 Aug 2009
19 August, 2009

Hoe ziet het internet jou?

2 Comments

Personas is een onderdeel van de Metropath(ologies) tentoonstelling in het MIT Museum en is mede geïnitieerd door the Sociable Media Group van het the MIT Media Lab. Deze webapplicatie maakt gebruikt van een geavanceerde methode om met behulp van taal en algoritmes een gedetailleerd, visueel data portret van de online identiteit van een persoon te maken.

Personas maakt visueel hoe het internet tegen jouw online identiteit aankijkt.
personas-avd1
Hoe werkt het? Login op de website en voer je naam in. Een unieke naam helpt daarbij anders kan de dienst niet vaststellen wat wel en niet op jouw identiteit van toepassing is. Dit is daarmee gelijk een probleem voor mensen met veel voorkomende voor- en achternaam-combinaties. Zie hier het voorbeeld van mijn naam:
personas-avd2
Om een visueel portret te maken, gebruikt Personas beschikbare informatie op internet over je eigen persoon. Het gebruikt deze informatie en deelt deze in bepaalde categorieën in. Deze categorieën zijn relatief op basis van de hoeveelheid aan informatie en hebben elk een eigen kleur. Gedurende het bouwen van het portret heeft het veel weg van het vaststellen van een DNA-profiel.

Probeer de dienst eens uit, meer informatie bekijk de website van de makers.

Dit artikel is eveneens geplaatst op: Bijgespijkerd

2 Responses to Hoe ziet het internet jou?
  1. Ziet er een leuke tool uit. Klopt niet 100% maar een leuke ‘gadget’.

  2. Fons, Personas is niet helemaal accuraat maar het geeft wel een aardig inzicht over wat er van een persoon op internet te vinden is.


[top]

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.