Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
29 Dec 2010
29 December, 2010

Hoe groot is Google?

0 Comment

Google, is in 2010 meer en meer negatief in het nieuws gekomen. Hoe groot is Google? Een beknopt overzicht van de ontwikkelingen in 2010.

Van publiekslieveling naar een echt bedrijf

De publiekslieveling Google is een bedrijf aan het worden met monopolistische trekjes. Google moet in haar 11 jarig bestaan aan de slag om deze negatieve geluiden te pareren. Zo was er het opslaan van privé gegevens door de streetview-auto van Google in Duitsland. De streetview auto’s maken foto’s om streetview mogelijk te maken in Google Maps. Google wil graag boeken toegankelijk maken en digitaliseert daartoe boeken al dan niet met auteursrechten. Google heeft in Nederland een marktaandeel van mee dan 90%. In Amerika, de thuisbasis van Google, hebben zij iets minder dan 70 marktaandeel. De advertentiemarkt op internet is voor een belangrijk deel in handen van Google…

Meer dan zoeken alleen

Google is om deze reden bezig om zich in andere branches te ontwikkeling. Google wil nog steeds een graantje meepikken van de sociale media. Echter haar eigen diensten zoals Wave, Buzz en Orkut (een facebook look-a-like) willen nog niet echt doorbreken. De focus van Google verschuift zich. In plaats van zelf een sociale media dienst op te starten wil zij graag de sociale media inzichtelijk willen maken. Tweets worden bijvoorbeeld meegenomen in zoekresultaten.

De software applicaties ‘Google Docs’, waar ik zelf een enthousiaste gebruiker van ben, vinden meer en meer aftrek in organisaties. Chrome, de internetbrowser van Google, wint terrein op Internet Explorer van Microsoft. In 2011 zal Chrome Operating System (OS) het licht zien. De verwachting wordt dat deze zijn weg zal vinden naar kleinere notebooks en tablet PC’s. Google is zelfs aan het investeren in schone energie omdat zij zelf een grootverbruiker is van energie. Recentelijk is Google met een experiment gestart waarmee het mogelijk is op basis van Google Maps een auto zelf te laten rijden; dit werkt nog niet foutloos maar geeft wel aan waar Google mee bezig is. Zoals in het boek ‘What Would Google Do (WWGD)’staat beschreven zou het Google businessmodel op vele branches van toepassing kunnen zijn.

2011 zal ongetwijfeld een boeiend jaar worden voor Google.

Hoe groot?

Zie onderstaande infographic over de omvang van Google.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.