Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
03 Aug 2010
3 August, 2010

Zes digitale trends

0 Comment

Een interessante uiteenzetting van de zes digitale trends gemaakt door Steve Rubel (Edelman Digital US) en David Armano (SVP Digital). De zes trends staan hieronder kort beschreven; zie de slideshare hieronder voor het totale verhaal.

 1. Onderdeel van de ‘stroom’
  Je boodschap moet onderdeel worden van de ‘stroom’. Mensen bezoeken geen reguliere websites meer maar wel ‘socialsites zoals Facebook.  De sociale netwerksites hebben streams (statusupdates, zaken die men doet, deelt of publiceert op chronologische volgorde). Het is belangrijk om in deze stromen te komen zodat bezoekers/ lezers je daar tegenkomen en uiteindelijk naar je site doorklikken.
 2. Googleization
  Als je informatie niet gemakkelijk gevonden kan worden, dan bestaat het niet! Goed gebruik van sleutelwoorden (keywords) is erg belangrijk om goed te scoren in Google; > 90% marktaandeel in Nederland!
 3. Tijdperk van data
  Hoe meer data wij als mensen genereren, des te gemakkelijker kunnen merken en organisaties inzichten over ons gedrag destilleren en passende aanbiedingen doen.
 4. Socialisering van organisaties
  Waar vroeger alleen woordvoerders namens organisaties communiceren, gaan werknemers zelf ook deelnemen aan de dialoog online. Medewerkers komen dan in direct contact met bijvoorbeeld (potentiële) klanten.
 5. Waar ben je?
  Waar je bent gaat steeds belangrijker worden. Diensten zoals Gowalla en Foursquare zijn de volgende Twitter. Op basis van waar je bent kan men passende aanbiedingen doen en je bijvoorbeeld belonen.
 6. Privé is niet meer…
  Wij gaan steeds meer online met elkaar delen. Hiermee gaan wij de betekenis van privé herdefiniëren. Ook de term vriend krijgt een andere betekenis.

Mindmap van Trends

Deze trends komen voor een deel overeen met de presentatie die Steve Rubel eerder dit jaar gaf op CommOnline 2010#mce_temp_url# congres. Tijdens zijn keynote heb ik vanuit World of Minds een mindmap gemaakt van zijn presentatie; zie de mindmap met de trends op de Posterous livestream.

Trends

Zijn dit de trends voor de toekomst of zijn er meer? Ik ben benieuwd naar jullie reactie…

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.