Afgelopen week heb ik vanuit Hypershifters en World of Minds een certificeringtraining doorlopen om Buzan Licensed Instructor voor iMindMap te worden. Door deze training ben ik bijgepraat over de achterliggende principes en filosofie van Tony Buzan. In deze training heb ik aanvullende inzichten verkregen in de achterliggende principes en filosofie van Tony Buzan. Buzan is het brein achter MindMapping en heeft het wereldwijd op de kaart gezet. Naast mindmapping is hij een autoriteit op het gebied van geheugen en creativiteit.
Buzan Online iMindMap
Hoewel er al er vele softwarepakketten zijn om elektronisch te mindmappen, was het een droom van Buzan om zijn eigen softwarepakket te ontwikkelen. Dit softwarepakket zou handmatige mindmaps moeten kunnen evenaren. Met handmatige mindmappen kun je de mindmap geheel opstellen zoals je dat zelf wilt. Het maken van softwarematige mindmaps volgt een patroon. Hoewel mindmapsoftware in tegenstelling tot lineaire software al veel meer vormvrij is, wilde Buzan zijn droom van organische en elektronische mindmaps realiseren. Samen met Chris Griffiths en een team hebben zij het softwarepakket, Buzan Online iMindMap, ontworpen. Eind 2006 was het zover: Buzan’s iMindMap was geboren. Halverwege 2009 is de vierde editie van iMindMap vrijgegeven. De mindmaps die je met deze software kunt maken, zien er visueel anders uit dan met software zoals MindManager van Mindjet. De mindmaps die je maakt met iMindMap benaderen handmatige mindmaps. In de software zijn de mindmapregels van Buzan ingebed, zoals:
Het proces van het mindmappen speelt een belangrijke rol bij het gebruik van deze software. De mogelijkheid om zelf een takje in elke gewenste vorm te kunnen trekken, geeft je als gebruiker veel vrijheid.
Related
Recent Posts
Contact info
- +6581593461
- [email protected]
- [email protected]
Creative Commons
Creative Commons Licence applicable.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy