Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
29 Nov 2012
29 November, 2012

LiveMindMapping TEDxAmsterdam 2012

0 Comment

Op vrijdag 30 november 2012, ben ik vanuit Connection of Minds aanwezig bij de Dell Viewing Party van TEDxAmsterdam. Samen met het team van Connection of Minds (o.a. Jerre Lubberts, Mathieu van der Wal, Sander Kamp en Prawish Oemraw gaan wij LiveMindMapping TEDxAmsterdam 2012 faciliteren.

LiveMindMapping

Waarom LiveMindMapping? We maken mindmaps van TEDxAmsterdam omdat niet iedereen bij het event kan zijn, of de gehele dag de videostream kan bekijken. Daarnaast zijn er ook veel mensen die slechthorend of doof zijn, deze mensen kunnen dan direct lezen waar een Talk over gaat. Het voordeel van de mindmaps is dat je snel inzicht krijgt in de ideeën en concepten waar de sprekers hun Talk over houden.  Meer info over Connection of Minds en faciliteren van bijeenkomsten.

Volg de livemindmaps op 30 november 2012 en erna: via: https://www.mindmeister.com/landing/tedxamsterdam2012.

Favoriete TEDTalks

Hieronder staan mijn favoreite TEDtalks van TEDXamsterdam die ik heb gemindmapped. Samen met een team van mindmappers hebben we alle Talks gemindmapped, maar onderstaande waren mijn favoriet.:

Paul J. Zak The Biology of Good and Evil

Wat maakt mensen goed of slecht? In deze Talk analyseert Paul the chemische basis voor moreel gedraag. Paul is de directeur van the Center for Neuroeconomics Studies en is professor in economics, psychology and management aan de Claremont Graduate University, en autheur van ‘The Moral Molecule: The Source of Love and Prosperity’.

Bekijk de mindmap: The biology of Good and Evil, Paul J. Zak

Dan Ariely Meaning in Labour

Ondanks onze intenties, waarom falen wij er in om te handelen in ons eigen belang? Waarom onderwaarderen wij dingen waar we zo hard voor hebben gewerkt? Wat zij de krachten die ons gedrag beïnvloeden? Dan Ariely is professor of psychology and behavioral economics aan Duke University, en is toegewijd om deze vragen te beantwoorden zodat mensen een verstandig rationeel leven kunnen leven.

Bekijk de mindmap: Meaning in Labour, Dan Ariely

Paul de Blot The Mystery of Human Nature

Hij overleefde de Tweede Wereldoorlog, terwijl hij 5 jaar in een japans concentratiekamp vast zat. Paul de Blot heeft zijn leven toegewijd aan het onderzoeken van spiritualiteit. Hij is professor aan Nyenrode Business Universeit. Hij een beschouwt het mysterie van de menselijke natuur.

Bekijk de mindmap: The Mystery of Human Nature, Paul de Blot

Rory Sutherland The Next Revolution Will Be Psychological, Not Technological

Rory Sutherland, vice voorzitter van the Ogilvy Group, staat in het midden van een reclame-revolutie in merkidentiteiten, het ontwerpen van cutting-edge, interactieve campagnes die de grens tussen reclame en entertainment vervagen. In his talk he will discuss the next revolution.

Bekijk de mindmap: The Next Revolution Will Be Psychological, Not Technological, Rory Sutherland

Kevin Slavin The History and Future of Luck

Kevin Slavin, ondernemer en denker, die ons inzicht geeft in de rol van toeval tijdens spellen en in het echte leven. ICT heeft een impact op de rol van toeval.

Bekijk de mindmap: The History and Future of Luck, Kevin Slavin 

Video samenvatting

Deel 1 van de videosamenvatting, met o.a. Jim Stolze, Paul Zak, Marc de Hond, Amir Liberman, Eus van Zomeren

Deel 2 van de videosamenvatting, met o.a. Dan Ariely, Marcel verduyn, Klaas ten Holt, Desiree Dudley en Carry Carter

Deel 3 van de videosamenvatting, met o.a. Paul de Blot, Rory Sutherland, Tinkebell, Valentijn de Hing en Hans Klok

Deel 4 van de videosamenvatting, met o.a. Pablos Holman, Dancing whiteman, Katja Schuurman en Kevin Slavin.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.