Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
29 Nov 2010
29 November, 2010

LiveMindMapping TEDxAmsterdam 2010

0 Comment

Op 30 november 2010 is er de tweede editie van TEDxAmsterdam. Vorige jaar had ik in samenwerking met World of Minds de primeur om voor het eerst een TEDx Event live te mindmappen op internet. Dit was zo een groot succes dat dit feit als zich snel over het internet verspreidde. We hebben toen vele positieve reacties gekregen. TEDx stond in Nederland op de kaart. Rotterdam wilde ook een eigen TEDx en deed dat in juni 2010, dat ook live werd gemindmapped. Bij de Rotterdamse editie hebben we extra laag toegevoegd bij de uiteindelijke rapportage zodat onderlingen verbanden tussen de TED Talks inzichtelijk werden: somethinkcompletelydifferent. Om de mindmaps live te streamen op internet maken we gebruik van MindMeister software.

TEDxAmsterdam 2010

TEDx is een event wat door een stad of land wordt georganiseerd met als doel mensen samenbrengen om de de TED-ervaring te delen. Op een TEDx evenement zijn live sprekers met een aantal optredens en top TED talk video’s. Een lokaal TED event heet TEDx, waar de X staat voor ‘independently organized TED event’. Ondanks dat TEDx een lokaal georganiseerd evenement is, volgt het de TED gedachte.

Dit jaar wordt TEDxAmsterdam gehouden in de Stadsschouwburg. Het live mindmapping is op de site van TEDxAmsterdam aangekondigd. Bekijk de onderstaande trailer over het programma.

TEDxAmsterdam 2010 trailer from TEDxAmsterdam on Vimeo.

Editie 2010

Zelf zal ik met een klein team van World of Minds vanaf 8.30 tot ongeveer 17.00 de TED Talks live mindmappen. Wij doen dit vanuit de simulcastlocatie Hypershifterslab te Den Haag. Hier komt een select gezelschap kijken naar de TED Talks en de livemindmaps.

Op 30 november zijn de livemindmaps zijn te bekijken via:
http://www.mindmeister.com/nl/landing/tedxamsterdam2010.

Volg mijn tweets met de hashtag #tedxams #livemindmapping #lmm en bekijk de mindmaps. Ik zie uit naar je reacties!

Overigens laat je niet te veel afleiding door twitter zols Fokke & Sukke dat zo treffende zeiden:


What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.