Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

Op dinsdag 6 oktober was ik gevraagd door de Rotary, afdeling Hilversum, om op hun wekelijkse bijeenkomst een presentatie te geven over sociale netwerken. In het sociëteitsgebouw in Hilversum was ik te midden van 30 leden van de Rotary. Na een hartelijk welkom en een gezellig samenzijn met diner ben ik begonnen met de presentatie door middel van het bepalen van de kennis over het onderwerp. Hiertoe heb ik vragen gesteld zoals:

Wie kent LinkedIn? En wie gebruikt het?

Dezelfde vraag heb ik herhaald voor de diensten Twitter en Facebook. In mijn visie zijn dit de drie belangrijkste sociale netwerken van dit moment die zakelijk (en in mindere mate persoonlijk) relevant kunnen zijn. LinkedIn wordt onder de aanwezigen van deze drie het meest gebruikt. Twitter heeft een hoge naamsbekendheid alleen wordt het weinig gebruikt. Facebook wordt net wat vaker gebruikt dan Twitter.
Na een korte uitleg over sociale netwerken en sociale media heb ik de aanwezigen de kracht laten zien van visualisatie van informatie en mindmapping. Tijdens deze interactieve presentatie hebben de aanwezige veel vragen gesteld. Uit de vragen en gesprekken na afloop bleek dat ik de leden heb kunnen inspireren met de potentiële mogelijkheden van deze toepassingen. Het gebruik van online sociale netwerken verschilt namelijk niet zo veel van de traditionele (offline) netwerken. Een combinatie van virtuele en fysieke ontmoetingen is erg sterk en zeker aan te raden. Hieronder is de presentatie in te zien.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.