IAF website en leden module

Situatie

De bestaande website van de vereniging International Apparel Federation (IAF) werd door een andere partij ontwikkeld in Joomla (een Content Management Systeem). Dit project duurde naar de mening van de opdrachtgever te lang en het resultaat was niet conform wensen en eisen. Hierdoor kwam ook de beoogde deadline van oplevering van de nieuwe website in gevaar.

Opdracht

iaf website 2012Ontwikkel een nieuwe website op basis van WordPress die gemakkelijk bij te houden is. De website moest een uitstraling krijgen conform de huisstijl. Er moest een interactieve leden database worden gemaakt die de leden kon weergeven op een wereldkaart waar zij zich bevonden. De ledendatabase moest worden gekoppeld aan een afgeschermd deel op de website: ‘members only’.

Opdrachtgever & realisatie

International Apparel Federation, oplevering website mei/ juni 2012.

Aanpak

De opdrachtgever overhandigde het programma van eisen met de bijbehorende technische randvoorwaarden. Omdat de oude site bleef doordraaien is er besloten om een nieuw domein aan te schaffen en daarop WordPress te installeren. Daarna heeft Alexis een sitemap opgesteld en is de content geplaatst. Parallel daaraan is het ledenadministratie systeem ontwikkeld. Via een maatwerkoplossing is een ledensysteem gemaakt waarin leden zelf hun gegevens kunnen aanpassen. Ditzelfde systeem is gekoppeld aan de members-only sectie op de website. In deze members only-sectie staan o.a. de nieuwsbrieven en relevante informatie. Later is er een uitbreiding gemaakt om leden online te kunnen laten betalen.