Mindmap Haagsch College Geopolitiek

Op 1 september 2014 was het onderwerp van het Haagsch College: Het grote geopolitieke college: Gaan we terug naar de tijden van de Koude Oorlog? Om meer inzicht te bieden in deze interessante materie en belangrijke ontwikkeling in de tijdgewricht heeft Alexis een Mindmap Haagsch College Geopolitiek gemaakt.

Een veel gehoorde vraag, na de inname van de Krim door Rusland, de tragedie met het neerhalen van vlucht MH17, en de sancties van het westen aan het adres van Poetin. Rob de Wijk gaat in zijn Haagsch College o.a. in op de vraag hoe de spanning zo ver heeft kunnen oplopen. En of de kwestie Oekraïne wel op zichzelf staat. Maar ook: hoe moeten wij omgaan met de geopolitieke uitdagingen waarin de Russen en Chinezen de hoofdrol spelen.

Mindmap Haagsch College Geopolitiek

haagsch-college-geopolitiek-5Bekijk de mindmap van het Haagsch College Geopolitiek. Deze mindmap is chronologisch van opzet en volgt het college van Rob de Wijk. Deze mindmap geeft een compacte weergave van de kennis, inzichten en verbanden van het college. De mindmap is in 3 vormen beschikbaar.

Video Haagsch College Geopolitiek

Bekijk de video-opname van het Haagsch College hieronder.

Haagsch College met Rob de Wijk: Het Grote Geopolitieke College from Haagsch College on Vimeo.

Als onderdeel van dit Haagsch College was een handout boekwerk, lees het hier.

Mindmapping?

Wat is nu eigenlijk mindmapping? Waarom werkt mindmapping goed om informatie te verwerken? Hoe kun je zelf leren mindmappen? Zelf een bijeenkomst of een gastcollege/ presentatie/ lezing laten mindmappen?

Alexida Online Strategie werkt samen met Connection of Minds.