Wijnlokaal Van Dorp

Situatie

De website van wijnlokaal Van Dorp is door een andere webbureau gerealiseerd. De site was niet goed vindbaar in Google, via Google maps kwam de site niet naar voren en op speciale wijnen werd het Wijnlokaal niet gevonden. De webshop mocht op weinig bezoekers rekenen.

Opdracht

De huidige website beter benutten om hoger in de zoekmachines te komen.

Opdrachtgever & realisatie

Wijnlokaal Van Dorp Delft. Realisatie augustus 2010.

Aanpak

Het ontbrak bij de website aan informatie over de winkel en de eigenaar. Deze informatie is geplaatst. Er werd geen gebruik gemaakt van metatags. De metatags geven ‘achter de schermen’ aan wat voor informatie er op een betreffende pagina staat. De zoekmachine kan dan gemakkelijk de website indexeren en in resultaten tonen als men op specifieke kernwoorden zoekt. Voor alle pagina’s zijn de betreffende metatags geplaatst. Vooraf heeft Alexida onderzoek gedaan naar passende kernwoorden en overleg gehad met de opdrachtgever welke woorden en begrippen voor hem belangrijk zijn en hoe klanten zoeken.

De winkel is aangemaakt op Google Maps, wat helpt in de vindbaarheid in Google.

Er is een twitteraccount aangemaakt. Alexida heeft de eigenaar een korte workshop gegeven over op welke manier je als eigenaar van fysieke en online winkel gebruik kan maken van twitter.

Testimonial

Wijnlokaal Van Dorp wordt nu goed weergegeven in de zoekmachines op de belangrijke kernwoorden. Van Dorp staat prominent in Google Maps, en de webshop wordt goed gebruikt bestellingen komen vanuit heel Nederland