Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
12 Apr 2009
12 April, 2009

Diagrammen maken met Lovely Charts

2 Comments

In de rubriek ‘online bekeken’ van Intermediair stond een korte beschrijving van Lovely Charts. Deze online webdienst is wat betreft gebruiksgemak en visuele aantrekkelijkheid vergelijkbaar met de online mindmapdienst Bubbl.us; [intlink id=”47″ type=”post”]zie mijn  review[/intlink]. Beide diensten zijn fris, kleurrijk, overzichtelijk vormgeven en gemakkelijk in gebruik. Lovely Charts komt in een gratis en een betaalvariant voor 29 euro per jaar. Met de online dienst kun je – hoe kan het ook anders – diverse soorten diagrammen maken zoals:

 • flowcharts
 • sitemaps
 • draadmodellen (wireframes)
 • organogrammen
 • netwerkdiagrammen

Na een simpele registratie kun je gelijk aan de slag. Als je start met het gebruiken van deze dienst, valt de visuele manier van werken op. Na de keuze voor het type diagram dat je wilt maken, kun je via simpele heen en weer te schuiven de diagram maken. Met aanwijzen, selecteren en klikken leg je in het geval van een sitemap verbanden tussen homepage en subpagina’s.

Door de gebruiksvriendelijke interface van het programma kun je gemakkelijk de diagram uitbreiden. De gratis editie is voorzien van een ruime bibliotheek aan afbeeldingen die kunnen worden toegepast. Elke type diagram heeft een aantal basis vormen. Het organogram wordt met figuurtjes gemaakt. Zo is er onder andere een baaspoppetje, mannetje, vrouwtje en team beschikbaar (zie hiernaast). In plaats van zakelijke strakke diagrammen kun je met deze dienst visuele diagrammen maken. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dat gaat ook op voor een complexe en grote organogram. Als je klaar bent met het maken van een diagram kun je – in de gratis variant – deze exporten naar een jpg of png afbeelding. Deze zijn gemakkelijk te gebruiken in een MS Word of PowerPoint document.

De gratis versie van Lovely Charts kun je gebruiken zonder:

 • een PDF-export te maken
 • mogelijkheid om eigen afbeeldingen toe te voegen
 • meer dan 1 diagram te bewaren
 • diagrammen met andere te delen
 • commentaar aan een diagram toe te voegen

Voor meer uitleg hoe je kunt starten met deze gebruiksvriendelijke en visuele online diagramdienst, zie de Engelstalige screencast (digitale beeldscherm opname) op de website van Lovely Charts.

Conclusie

Als je opzoek bent naar een gebruiksvriendelijke online dienst om diverse soorten diagrammen te maken, kan ik zeker aanraden om Lovely Charts eens te proberen. Het is intuïtief en gemakkelijk gebruik wat ervoor zorgt dat je snel een diagram kan maken.

2 Responses to Diagrammen maken met Lovely Charts
 1. Hoi Alexis,

  Kijk ook eens op http://www.gliffy.com/
  En een gratis alternatief om te installeren:
  http://dia-installer.de/index_en.html

 2. Ik vind Lovely Charts voornamelijk erg handig doordat er automatische flowchart elementen worden gemaakt en veranderd, op basis van de connecties die je legt. Bijvoorbeeld: een 'eindpunt' twee extra opties geven en het eindpunt wordt automatisch een 'belissing'.

  Ook het initieel aanmaken van de flow gaat zeer makkelijk door de drag&drop interface waarbij direct ook vebindingen worden gelegd. Ik ben een tijd op zoek geweest maar na wat met anderen gespeeld te hebben (mijn bevindingen op http://www.mischacoster.com/2010-05/business/re…) vind ik Lovely Charts toch de beste keuze.


[top]

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.