Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
21 Dec 2009
21 December, 2009

De kracht van socialemedia

0 Comment

Sociale media gaat een belangrijk onderdeel vormen van de marketingcommunicatiemix. Volgens Wikipedia omvat socialemedia de online platformen waar zonder tussenkomst van professionals gebruikers kunnen publiceren en reageren. In mijn optiek is de kracht van socialemedia:

is wat we offline deden, maar nu online zichtbaar en doorzoekbaar voor iedereen!

Dat socialemedia impact heeft op traditionele marketingcommunicatie-inspanning is helder. Hoe groot deze impact is, blijkt lastig te meten. Onlangs is er een boek verschenen Socialnomics. De titel heeft verwantschap met Wikinomics. De ondertitel van het boek is: “how social media transform the way we live and do business”.

ROI socialemedia

Behorend bij het book is een video gemaakt over de ROI (Return on Investment) van socialemedia, bekijk deze hieronder.

Wat vinden jullie van deze stelling en de kracht van sociale media?

Mannen vs vrouwen

Diverse onderzoeken wijzen uit dat vrouwen meer zijn vertegenwoordigd op sociale netwerken dan mannen. De opmerking dat internet en dat soort online tools alleen door mannen wordt gebruikt is dus ontkracht. Via Dutch Cowgirls las ik over het onderzoek vanĀ Pingdom naar het verschil in gebruik van socialemedia door mannen en vrouwen; letop onderzoek is gedaan met Amerikaanse demografische gegevens.

Resultaten:

  • Linkedin: 50/50 man/vrouw
  • Twitter: 42/58 man/vrouw
  • Facebook: 43/57 man/vrouw

Visualisatie van sociale netwerken

Via Dutch Cowgirls stuitte ik op een visuele interpretatie van sociale media door Patrick Moberg. Het geeft een mooie kijk op hoe sociale netwerken worden gebruikt.

Wat vinden jullie van de visie van Patrick?

Krachtige media is sociaal

Gelet op de overweldigende schaal waarop men gebruikt maakt van socialemedia, kan bijna niemand ontkrachten dat socialemedia aan een onstuitbare opmars bezig zijn; zie video ROI. In mijn optiek zal het niet lang duren voordat sociale media in gebruik de traditionele media voorbij zal streven. Niet iedere generatie zal deze nieuwe middelen direct omarmen maar gemiddeld genomen kunnen organisaties en bedrijven niet buiten deze ontwikkelingen om. Demografisch gezien blijken mannen en vrouwen gelijk om te gaan, op een paar niche netwerken na; zie onderzoek. Enige kanttekening die geplaatst moet worden is dat sociale media ook wellicht te populair kunnen worden zie visualisaties hierboven. Hoe denken jullie daarover?

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.