Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
socialmedia en brandyourself

Vraag je je ook wel eens af wat de kracht van socialmedia is? Hoe kan socialmedia jou helpen om je als professional beter te ‘branden’ waardoor mensen jou (online) kunnen vinden en inschakelen? Branding en positionering van je zelf en je (eigen) organisatie gebeurt meer en meer online. Voor ZZP-ers in (zakelijke) dienstverlening verloopt dit bijna uitsluitend online. ZPP-ers in bijvoorbeeld de bouw zullen ook via mond-op-mond reclame aan hun marketing werken. Grote organisaties doen hun marketing en branding vaak via een mix van online en offline. Het verschil tussen online en offline zal op termijn gaan verdwijnen en hopelijk wordt er dan gebruik gemaakt van een verstandige crossmediale marketingcommunicatie aanpak waarbij conversaties centraal staan.

Presenteren vanuit een mindmap m.b.v. 5W+H

Tijdens het 5 jarige bestaan van lifehacking.nl heb ik een ‘talk’ (presentatie) gehouden over de kracht van socialmedia en BrandYourself. Om deze Talk te structureren heb ik gebruik gemaakt van de 5W+H methode. Deze methode bestaat uit vragen zoals: Wat, Waarom, Wie, Wanneer, Waar en Hoe. De presentatie heb ik gemaakt in een mindmap. Deze 6 vragen waren de hoofdtakken van de mindmap. Vanuit deze mindmap heb ik gemakkelijk een gestructureerde presentatie gehouden. Voordeel van presenteren uit een mindmap is dat men altijd de hoofdstructuur van de presentatie kan zien en op die manier gemakkelijk wordt meegenomen in het verhaal. Van deze presentatie is een videoregistratie gemaakt. En iemand heeft weer een livemindmap gemaakt van mijn verhaal.

De kracht van socialmedia en brandyourself

Tijdens deze presentatie ben ik eerst kort ingegaan op de kracht van socialmedia. Vervolgens heb ik in het kort de dienst BrandYourself uitgelegd. Deze dienst stelt je instaat om de top 10 resultaten in Google over jouzelf te beïnvloeden. Deze socialmedia dienst koppelt diverse socialmedia profielen waaronder LinkedIn, Twitter en Facebook aan zich. BrandYourself analyseert deze profielen en geeft o.b.v. de resultaten advies en tips over wat je zou kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld gebruik in het over jezelf blokje tekst als eerst je eigen naam. “Alexis is een ondernemende communicatieprofessional”. In plaats van “Ik ben een ondernemende communicatieprofessional”. Als je deze tips doorloopt zul je merken dat je eigen links en profielen beter scoren in Google. Er bestaat ook een betaalde variant die meer mogelijkheden biedt.

Video registratie en mindmaps

In onderstaande video is de presentatie over de kracht is van socialmedia en BrandYourself.com volledig te bekijken.

Bekijk hieronder de mindmap de ik heb gebruikt voor de presentatie en de livemindmap die is gemaakt naar aanleiding van mijn presentatie.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.