Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
08 Apr 2009
8 April, 2009

De kracht van visualisatie

0 Comment

Op de website van Hyped las ik over een nieuwe commercial van Sprint, the now network die in de USA is gelanceerd. Sprint is een van de aanbieders van mobiele telefonie in USA. De commercial visualiseert interessante feiten en wetenswaardigheden over het gebruik van de mobiele telefoon en internettoepassingen.

Deze commercial doet me denken aan de bekende serie van video’s: Did you know? Bekijk de derde versie hieronder. Did you know visualiseert feiten die de huidige wereld in perspectief zetten. Als je deze feiten onder elkaar zou zetten in een standaard tekstdocument, zou de boodschap niet overkomen. Echter door het gebruik van visualisaties komt deze boodschap veel beter over, want het brein is veel beter instaat deze visueel gepresenteerde feiten tot zich te nemen.

Wat is visual thinking? XPLANE –  the visual thinkig company (USA), laat aan de hand van voorbeelden zien what hun opvatting over visual thinking is. 

Hoe denken jullie over de kracht van visualisatie?

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.