Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
17 Feb 2010
17 February, 2010

Het internet is kapot?

0 Comment

Anno 2010 is het voor de meeste van ons volstrekt normaal dat het internet er is. Of we nu achter een computer zitten, of een mobieltje in de hand hebben waarop we via flat free internet op kunnen werken… Het is normaal dat er internet is. Zelf maak ik nog geen gebruik van een dongel op mijn laptop en voel mij eigenlijk beperkt als ik op een locatie ben waar geen internet voor handen is. Is de structuur van internet echter wel goed? Het internet is kapot?

Het internet van dingen en diensten

Meer en meer apparaten gaan gebruik maken van het internet zoals: televisies die je aansluit om YouTube films te bekijken, of auto’s die je email/ tweets tijdens het rijden voorlezen… Hierdoor neemt de druk op het internet meer en meer toe. Het internet heeft ook niet een eigenaar maar is van ons allemaal. Vanuit dit gezichtspunt zou je kunnen stellen dat het internet niet onder controle is en dat een aantal landen zelf controle gaat uitoefenen. De originele structuur van internet is ook nooit opgezet voor het huidige gebruik. In een

[intlink id=”367″ type=”post”]eerdere blogpost staat een animatiefilm over de ontstaansgeschiedenis van internet[/intlink]. In onderstaand animatiefilmpje wordt uiteen gezet hoe de toekomst van internet er uit zou kunnen zien. Een paar interessante quotes uit de animatie zijn:

“Internet will become the fundamental economic instrument”

“Consumer will depends entirely on networked services and business will depend entirely on the future internet to provide these services”

“The internet is broken, since we have not one web but a fast variety of unlinked information and data that is unable to communicate.”

“The future internet needs to change!”

Deze film is gemaakt op initiatief van onder andere STI International.

Aldus de makers van de film is het toekomstige internet als volgt:

  • alom aanwezig
  • 24/7
  • schaalbaar
  • veilig
  • betrouwbaar
  • consistent
  • efficiënt
  • coherent
  • semantisch

Wat vinden jullie van deze stellingname?

Dat internet steeds belangrijker wordt staat wat mij betreft vast! Denk je maar eens in: Wat er zou gebeuren als er een week lang geheel geen internet zou zijn? Volgens mij zou de wereld (mensen en organisaties) een serieus probleem hebben!

Ik ben benieuwd per wanneer er fundamentele wijzigingen komen in de structuur van het internet.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.