Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123

twitterAldus Nielsen NetView stijgt persoonlijk en zakelijk gebruik van Twitter enorm. Naast populariteit wint Twitter ook aan importantie als middel en medium.  Ze hebben becijferd dat het gebruik van Twitter sinds februari 2008 over een periode van 1 jaar steeg met 1382%. Echter het gebruik van Facebook steeg ‘slechts’ met 228%. In absolute aantallen is Facebook vele malen groter dan Twitter; zie tabel hieronder.

Nielsen’s five fastest-growing community sites in the U.S.

nielsen_2009-319

De aanleiding, in mijn ogen, voor de stijgende importantie van Twitter is dat de laatste tijd Twitter diverse malen in het nieuws is gekomen. Denk aan de noodlanding op de Hudson rivier in New York, de vliegtuig crash op Schiphol, de aanslagen in Mumbai en andere berichten met betrekking tot het gebruik van Twitter. Daarnaast is Twitter relatief laagdrempelig om mee te beginnen. Hoewel het gebruik snel stijgt, blijft Twitter op dit moment een middel wat door voornamelijk early adopters wordt gebruikt. Tabel: Nielsen.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.