Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
22 Mar 2011
22 March, 2011

Twitter viert haar eerste lustrum

0 Comment

Gisteren las ik het bericht: Twitter viert haar eerste lustrum. Het schoot mij te binnen dat het eigenlijk vreemd is dat Twitter nog door veel mensen als een nieuw medium wordt beschouwd. Via WhenDidYouJoinTwitter ben ik er achter gekomen dat ik op 13 mei 2008 mijn twitteraccount @alexisvandam heb aangemaakt. Zelf gebruik is dus bijna 3 jaar Twitter. In het begin had ik ook even wat moeite om de kracht van Twitter in te zien. Naderhand zag ik de potentiële kracht van Twitter. Lees mijn andere artikelen over Twitter.

Tweet numer 1

Vijf jaar geleden stuurde Co-founder Jack Dorsey van toen nog twttr de eerste tweet de wereld in; zie hieronder.

Vaak zie je ook onderstaande tweet als eerste, met daarin de oproep of zijn collega’s hem wilde gaan volgen.

Bovenstaande tweets zijn inmiddels door 30 milard 140-karakters-tellende tweets gevolgd. Het idee van Twitter: “What are you doing?” te delen met de rest van de wereld heeft een behoorlijke impact. Via Twitter werd verslag gedaan van neerstortende vliegtuigen, het werd gebruikt in tijdens revoluties om elkaar op te roepen, gebruikt voor delen van kennis en inzichten en #durftevragen, etc. Dit hadden ze bij twttr op voorhand waarschijnlijk niet kunnen bedenken. Twitter heeft inmiddels ruim 200 miljoen leden, elke dag komen er meer dan 400.000 accounts bij.

Als er iets in de wereld  gebeurt, staat het bijna direct op Twitter!

Meer en meer mensen maken gebruik van Twitter. Bedrijven gaan Twitter gebruiken in haar marketingcommunicatiemix. Er onstaan allerlei nieuwe diensten gebasseerd op Twitter. Andere SocialeMedia-grootmachten zoals: Linkedin, Facebook en Google kijken naar Twitter, kopiëren elementen en maken gebruik van de infrastructuur.

De waarde van Twitter

Twitter heeft haar eerste lustrum volgemaakt. Vele mensen hebben Twitter van alles verweten:

  • “je kan er alleen maar oplezen wanneer iemand gaat boodschappen doen”
  • “lezen dat iemand op bezoek gaat bij zijn/haar tante”
  • “het zijn korte nietszeggende berichten”
  • “ik heb geen tijd om alles te lezen”
  • “dit kost mij veel te veel tijd”

Hoewel dit soort zaken op Twitter verschijnen kan je dit ook weer gemakkelijk wegfilteren. Voor alle tegenargumenten zijn ook weer argumenten voor te bedenken. Je kunt door gebruik van slimme tools de tijd die je aan Twitter kwijt bent ook weer verminderen.

Door recente participaties van aandeelnhouders hebben analysten de waarde van Twitter op dit moment gewaardeerd op $10 miljard.

Vier mee en ontdek de echte kracht van Twitter

Twitter heeft een speciale hashtag in het lezen geroepen om herinneringen gemakkelijk voor iedereen vindbaar te maken. Gebruik: #TwitterMemory. Via die link kun je alle herinnering inzien die twittergebruiker hebben getweet. Om het 5 jarig bestaan te vieren heeft Twitter een speciale ontdekkingssite gemaakt. Op deze site staan een aantal verhalen over successen door het gebruik van Twitter. Onderstaande video is speciaal hiervoor gemaakt.

Twitter?

Nog geen account maar wel overtuigd van de waarde van Twitter… Of al wel een account gemaakt op Twitter maar niet helemaal duidelijk hoe jijzelf Twitter kan inzetten? Misschien een een workshop Twitter/ Sociale Media interessant neem eens een kijkje.

Wat zal de toekomst brengen?

Het begrip statusupdate is inmiddels gemeengoed geworden bij Facebook en LinkedIn. De vraag is dus hoe lang blijft Twitter bestaan? Het bedrijf wil naar de beurs en heeft diverse aanbiedingen tot overname afgeslagen…

Wat is jullie mening over het bestaansrecht van Twitter?
Tweet vooral dit artikel door naar bekende 🙂

Bronnen

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.