Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
wanneer tweeten

Twitter wordt steeds populairder. Hoe langer je het gebruikt hoe meer het aantal volgend en volgers stijgt. Dit zorgt echter ook er voor dat je lang niet alles leest. Omdat Twitter een medium van nu plus en minus 1 uur is lees je lang niet alles en ga je ook niet terugbladeren. Wellicht heb je een aantal filters op hashtags staan in bijvoorbeeld Tweetdeck. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren en houden van een vastritme. Iedereen vraagt zich wel eens af, wanneer kun je nu het beste een tweet versturen en inspelen op vaste patronen van mensen. Als je namelijk weet wanneer mensen online op Twitter zijn is de kans groot dat zij je tweet voorbij zijn komen, waardoor je meer impact bereikt met je tweet. Quicksprout heeft onderstaande infographic samengesteld met een aantal interessante statistieken.

Twitteraars en merken

Deze infographic geeft een goed beeld van hoe bedrijven omgaan met Twitter. 75% van de bedrijven heeft een account op Twitter. 33% van de twitteraars volgt merken op Twtter. Bijna tweederde van de twitteraars is geneigd producten/ diensten van merken te kopen die zij elf volgen.

Twitteren

Wanneer kan men het beste tweeten? Dat hangt natuurlijk af van het type twitteraccount en jouw publiek. Aldus quiksprout kan het beste in het weekend worden getweet omdat er dan het meeste interactie met de volgers is. Tweets die afbeeldingen bevat worden 200% meer interactie. Als je in je tweet een vraag steltm zorgt dat voor 21% meer interactie met jou volgers. Tweets met daarin een link heeft 68% meer kans om geretweet te worden. Korte tweets (<100 karakters) hebben 17% meer kans geretweet te worden.

Klik onderstaande infographic voor een vergroting om alle statistieken te bekijken

twitterengagement

Heb jij ervaring wanneer je het beste kunt tweeten voor een bepaalde doelgroep? Laat s.v.p. je reactie hieronder achter. Op deze manier kunnen we elkaar helpen impact te bereiken…

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.