Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
26 Feb 2014
26 February, 2014

JCI in Business LinkedIn 19 feb 2014

0 Comment

Dit jaar ben ik vier jaar lid van het netwerk JCI. Een van de pijler binnen dit netwerk is Business. Om deze pijler business en JCI (Junior Chamber International) aan elkaar te knoppen is JCI in Business opgericht. JCI in Business faciliteert o.a. netwerken, workshops en trainingen. Samen met het bestuur zag ik een mooie koppeling. In Nederland zijn er meer dan 4 miljoen gebruikers van LinkedIn. Deze hebben allemaal een profiel. Lang niet al die 4 miljoen gebruikers van LinkedIn gebruiken het platform waarvoor het bedacht is, namelijk business genereren en zaken doen.

LinkedIn gebruiken waarvoor het bedacht is

Op 19 februari 2014, gaf ik in Haarlem een kennismaking en interactieve presentatie: LinkedIn gebruiken waarvoor het bedacht is. We weten inmiddels dat LinkedIn vaak een begin kan zijn van een zakenrelatie. Het is van belang dat de eerste indruk de juiste is! Dit begint met een goede headline, een passende foto en een interessante samenvatting die een profielbezoeker haakjes geeft om door te scrollen. Op basis daarvan kan er een contact moment ontstaan.

Meer dan een CV

JCJ-IB-LinkedIn-alexisUit bovenstaand voorbeeld blijkt dat dat een actief onderhouden LinkedIn profiel een versterking is van je zakelijke (online) personal branding. Het is veel meer dan een digitaal CV. Het laat aanbevelingen zien maar ook hoe mensen jouw kwaliteiten en vaardigheden beoordelen. Daarnaast wordt inzichtelijk wie jij kent en kun je kennis opdoen via de groepen, bedrijfsnieuws en influencers. LinkedIn is langzaam zich aan het ontwikkelen naar een zakelijk platform waarop zeer veel content aanwezig is. Kijk maar eens hoe veel waardevolle artikelen worden gedeeld. Zoek je informatie over een bepaalde branche, er is vast een groep aanwezig waar je je vraag in kunt stellen.

JCI in Business LinkedIn 19 feb 2014 handout

Van de presentatie heb ik een compacte hand-out gemaakt met daarin de meest belangrijke zaken. Een van de zaken die ik heb besproken is het gebruik van iconen in je LinkedIn profiel. Download de slideshare handout via onderstaand formulier:

 Na het invullen van dit formulier wordt je opgenomen op de mailing lijst van Alexida.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.