Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
socialmedia workshop

Op 8 december 2012 heb ik tijdens de Nationale Conventie van de Lions Nl een Workshop Socialmedia voor zakelijk gebruik¬†gegeven. De workshop belichte hoe men socialmedia zakelijk kan toegepassen en ook hoe ‘clubs’ socialmedia kunnen opzetten en gebruiken.

Workshop Socialmedia voor zakelijk gebruik

De workshop gaat eerst in op de socialmedia trends voor 2013. Daarna wordt het begrip socialmedia verder uitgewerkt. Vervolgens heb ik via een dialoog de voors en tegens van socialmedia met de deelnemers besproken. Aan het einde van de workshop ben ik ingegaan op de diverse socialmedia middelen zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en nieuwere zoals Pinterest, Foursquare, Slideshare en Youtube.

Workshop en verder

Deze workshop is een kennismaking met socialmedia en heeft als doel mensen te informeren over socialmedia in een zakelijke context. Hierbij is zowel de strategische kant als de organisatorische kant erg belangrijk. Pas veel later komen de middelen aanbod. Een logisch vervolgt op deze kennismakingsworkshop is de Workshop Socialmedia Strategie. Hierin wordt stap voor stap een het socialmedia strategie model doorlopen en vervolgens via een interactieve sessie wordt het model voor de organisatie direct ook ingevuld. Als dit is gedaan, helpt Alexis bij de verdere invulling van de strategie en helpt hij bij het opzetten van de diverse socialmedia profielen en middelen. Daarna draagt Alexis graag zijn kennis over het beheer van deze middelen over aan medewerkers van de organisatie via specifieke deelworkshops voor de geselecteerde middelen.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.