Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
13 Jul 2009
13 July, 2009

Future of web2.0 – meetup

0 Comment

Afgelopen dinsdag was de eerste Future of Web 2.0 meetup. Deze eerste meetup werd in de Rijswijkse vestiging van AtosOrigin georganiseerd. Ongeveer 20 mensen waren aanwezig op deze kickoff-bijeenkomst. Tijdens deze eerste bijeenkomst hebben wij gezamenlijk bedacht over welke onderwerpen de volgende bijeenkomsten gaan. Er werd afgetrapt met een videopresentatie van een van de oprichters – die niet aanwezig kon zijn – van de meetup groep. Zie de mindmap van de videopresentatie hieronder

fow20

Wat is web 2.0 werd aan alle aanwezigen gevraagd. De deelnemers aan deze meetup hebben diverse achtergronden hebben en zijn werkzaam in verschillende branches. Hierdoor kwamen er mooie voorbeelden van toepassing van social media bij bijvoorbeeld Unesco-IHE, maar waren ook mensen aanwezig uit de reisbranche, van ICT consulting organisaties en uit mediabedrijven.

Techniek en web 2.0

Op dit moment wordt veel web2.0 potentieel niet benut door organisaties. Het nieuwe web gaat ook over het verbinden van mensen op een betekenisvolle manier. Technologie moet mensen ondersteunen in hun ambitie. Kennis kan met behulp van metadata en tagging worden verspreid. Nieuw technologie stelt ons in staat om betekenisvol te communiceren en deze communicatie te kunnen beheren. Door het web kunnen we gemakkelijk informatie herbruiken voor verschillende doeleinden.

Mensen en het web 2.0

Mensen willen graag informatie, kennis en ervaring delen. Het moderne web stelt mensen in staat om veel te delen met bekenden en onbekenden dichtbij en veraf. Twitter stelt ons in staat veel te delen maar ook te vragen aan volgers hoe zij ergens over denken of om jouw vraag te beantwoorden.

Informatie overload?

Het is meer een kwestie van het falen van je eigen filtermethode. Er is altijd al veel informatie geweest. Met de komst van internet is de hoeveelheid informatie exponentieel toegenomen. Reden te meer om informatie en prikkels te filteren. Zie video over informatie management:

Door de brainstorm hebben de aanwezigen elkaar leren kennen. Daarna zijn we in kleine groepjes uiteen gegaan om te brainstormen over 3 onderwerpen die de volgende bijeenkomsten worden gepresenteerd. Goede en inhoudelijk interessante meetup! Ik kijk uit naar de volgende meetup.

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.