Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
31 Oct 2009
31 October, 2009

Facilitatie ICT Congres Delft

0 Comment

ictkringdelft1Op 1 oktober vond er in Delft voor de tweede keer het ICT congres plaats van de ICT Kring Delft. Het dagprogramma werd gehouden in de grote zaal van de Delftse bioscoop Must See. Tijdens dit dagprogramma waren er 10 sprekers. Zij kregen allen de tijd om te vertellen op welke manier zij ICT inzetten of hoe zij daarbij betrokken zijn. De dagvoorzitter was Herbert Blankensteijn (columnist bij BNR); hij had de taak om de dag in goede banen te leiden. Vanuit World of Minds hebben wij via live mindmapping verslag gedaan van deze dag.

Live mindmapping

Via live mindmapping worden de presentaties direct zichtbaar vastgelegd in de vorm van een elektronische mindmap. Deze mindmap is zichtbaar voor iedereen. Het feit dat men ziet wat er wordt gezegd, zorgt ervoor dat mensen de informatie beter kunnen onthouden. De mindmap is organisch van vorm en volgt wat er wordt gezegd, hierdoor hebben aanwezigen houvast tijdens de presentatie. Het helpt ook om vragen te formuleren en in te gaan op wat de presentator zojuist heeft gezegd. Ook eerder aan de orde gestelde onderwerpen blijven in focus en kunnen op het juiste moment weer in de discussie worden ingebracht; de deelnemers houden overzicht en zien beter de samenhang in de discussie, die daardoor veel effectiever wordt.

ictkringdelft4

In de bioscoopzaal werd aan de linkerkant de presentatie gebeamd terwijl aan de rechterkant gedurende sprekerstijd de mindmap werd geprojecteerd. Hierdoor konden de aanwezigen de presentatie volgen maar ook zien wat er werd verteld. Deze combinatie zorgt ervoor dat aanwezigen tijdens een dag van ongeveer 7 uur toch veel kunnen opnemen. Na afloop van de dag zijn de mindmaps ter beschikking gesteld van ICT Kring Delft.

Inspiratie, … vaardigheden

ictkringdelft5

De eerste spreker was Stefan Dettmer, ondernemer en oprichter van de succesgids. Hij werd gevolgd door de duo presentatie van Nebib (Ben Lacor) en een Frits van Oostbrugge (communicatietrainer). Het onderwerp was Informal Investment. Via een workshop konden aanwezigen ervaren wat het is om met een investeerder van gedachten te wisselen over hun businessidee├źn. De derde spreker was van Redhat, welke werd gevold door een discussie met Rajesh Patel (Exact), Rinse Tamsma (SAP). Na dit debat over open source versus open standards, deed Jurgen Appelo (ISM eCompany) uit de doeken wat het is om agile en lean methodieken in te voeren met betrekking tot softwareontwikkeling. Vervolgens legde de CEO van albumprinter.nl uit wat de praktische implicaties zijn van agile en SCRUM in een ICT-bedrijf. De volgende presentatie ging over de Blue Ocean Strategie. Deze strategie geeft handvatten aan bedrijven om niches te zoeken en deze te betreden in plaats van elkaar kapot te concurreren. De Delftse wethouder – belast met ICT – praatte de aanwezigen bij over de stand van zaken van Delft als ICT stad. De dag werd afgesloten met een energieke presentatie van Martijn Aslander.

Het dagprogramma werd afgesloten met een avondprogramma elders in Delft, waar de leden van de ICT-Kring onder het genot van een versnapering konden netwerken.

Zie ook: Nieuws op World of Minds

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.