Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
20 Dec 2012
20 December, 2012

Serendipity en Society 3.0 mindmap

1 Comment

Van 19 tot 21 december 2012 was/ is er een roadshow langs diverse locaties van Seats2meet ten behoeve van boeklancering van ‘The Serendipity Machine’. Omdat de roadshow ook Den Haag aandeed, leek het mij interessant om de relatie tussen Serendipity en Society 3.0 te mindmappen.Bekijk hieronder de mindmaps die ik heb gemaakt.

serendipity-machine

Openings keynote Ronald van den Hoff

Directeur en mede-oprichter van Seats2meet.com, Ronald van den Hoff, vertelde op enthousiaste wijze de Society 3.0. Dit geeft de context weer waarin serendipity mogelijk is. Society 3.0 biedt vele kansen mits men een open mind heeft. Seats2Meet is het levende voorbeeld van een Serendipity Machine. Het is een van de weinige voorbeelden waarin serendipiteit een onderdeel is van het businessmodel. Dit businessmodel is schaalbaar omdat er al vele Seats2Meet locaties in Nederland zijn. Inmiddels ook buiten Nederland in Egypte, Suriname en elders. Bekijk zijn twitter: @rvandenhoff.

Mindmap

Download de mindmap als PDF via slideshare om het te bekijken.

Keynote Sebastian Olma

Sebastian Olma is de auteur van ‘The Serendipity Machine’ en sprak over de kracht van serendipiteit en hoe je verstorende business modellen kunt maken in de Society 3.0 context. Wat is nu eigenlijk Serendipiteit: Het vermogen dingen te vinden, waar je niet naar op zoek bent.” Als je dat meer zakelijk uitdrukt wordt het: “Tot stand komen van onverwachte ontmoetingen die waarde creëren”. Als je het dan hebt over waarde: “We give all these things which creates social capital. It means that its ok to ask something in return”.

Op enthousiaste wijze behandelde hij de 3 principes:

1. asynchrone wederkerigheid
2. social capital
3. third space

Bekijk zijn twitter: @sebastianolma.

Mindmap

Download de mindmap als PDF via slideshare om het te bekijken.

Keynote Teemu Arina

De derde keynote werd gehouden door Teemu Arina. Teemu Arina is directeur en oprichter van Meetin.gs. een platform om simpel. snel en gemakkelijk meetings en alles wat er bij komt kijken online te organiseren. Hij sprak onder andere over hoe je meer uit vergaderingen kunt halen door het fysieke en het virtuele met elkaar te verbinden. bekijk zijn twitter: @tar1na.

Mindmap

Download de mindmap als PDF via slideshare om het te bekijken.

Toeval?

Lees meer over het boek via de site. Bekijk recente tweets over dit boek. Het boek is in papieren versie te kook en te downloaden als PDF als je een tweetm facebook of google+ bericht uitstuurt. Het boek is een mooie aanvulling op het boek Society 3.0 geschreven door Ronald van den Hoff. Open je ogen eens voor de realiteit en de toekomst. Hopelijk dragen deze mindmaps er toe bij om je te verdiepen in deze zaken.

One Response to Serendipity en Society 3.0 mindmap
  1. […] Was 2012 het jaar dat Cloud steeds normaler werd, dan wordt 2013 het jaar van BYOD (Bring Your Own Device). Vanuit Het Nieuwe Werken, zullen medewerkers steeds meer geneigd zijn om hun eigen devices te gaan meenemen; omdat die zo fijn werken. denk bijvoorbeeld aan eigen smartphone waar wel even de zakelijke mail op moet. De tablet waar ze in de avond op de bank nog even dat rapport kunnen doorlezen en.of laatste aanpassingen aan een presentatie kunnen maken. Waarom zou je nog moeten werken met oud(ere) versies van software en vaak trage systemen? Helaas zal dit nog nog niet voor iedereen mogelijk worden. Dat het er aan gaat komen staat wel vast; de doorloop tijd zal variëren. Wat er zullen issues zoals privacy en veiligheid van informatie moeten worden beslecht. Hiermee wordt ICT een bedrijfskritisch onderdeel van de bedrijfsstrategie. Er zullen ook steeds meer socialbusiness modellen gaan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan Seats2Meet als voorbeeld van op een nieuwe manier zaken doen. Onlangs was ik bij de boekpresentatie over Serendipiteit en maakte ik een mindmap. […]


[top]

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.