Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
07 Oct 2009
7 October, 2009

Discussie over Procesmanagement

0 Comment

Op 16 september was er een fysieke ontmoeting van de community Vernieuwing in Werk (ViW).  Het was mijn eerste keer dat ik aanwezig was bij een fysieke bijeenkomst van ViW. Voorafgaand aan het programma heb ik met diverse aanwezigen gesproken. Wat mij daarbij opviel is de diversiteit van mensen en hun beroepen wat op zo’n bijeenkomst afkwam. Dit bevestigt mij in mijn visie dat Het Nieuwe Werken, Slimmerwerken, Vernieuwing in Werk, Hypershifters een breed thema is dat de aandacht verdient binnen organisaties (groot en klein). In filmpjes zoals Did you Know wordt vanzelf duidelijk dat zaken anders moeten worden en zullen gaan.

Discussie

Het thema van de avond was ProcesManagament. De organisatoren hadden een aantal prikkelende stellingen bedacht, welke door de aanwezigen in een debat werden bediscussieerd. Het centrale thema van de discussie was Procesmanagement. Een weergave van de stellingen en beknopte overzicht van de reacties van de mensen zijn hieronder in een mindmap zichtbaar.

Om een beter overzicht te krijgen kun je de mindmap openen in een nieuw venster. Je kunt door deze mindmap heen klikken en takken openen (klik op +teken). Met de muis kun je door de de mindmap heen slepen.

Procesmanagement

Procesmanagement kan zeer zeker helpen, maar – in mijn ogen – mag het geen doel op zich gaan worden. Een aantal kaders en afspraken zijn zeer zeker nodig, maar daar binnen moeten de professionals hun creativiteit kwijt kunnen en tot (professionele) bloei komen.
In mijn visie is het werken met (elektronische) mindmaps een vernieuwende manier van werken; in een volgende blogpost meer daarover. Vanzelfsprekend was er een winnaar van het debat. De bijeenkomst werd besloten met gezellig napraten.

Alexis van Dam

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.