Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa01/alexisvandam.nl/httpdocs/wp-content/themes/rttheme17/content_generator.php on line 123
03 Dec 2014
3 December, 2014

Wat is je hoofddoel vandaag?

0 Comment

Wat is je hoofddoel vandaag? Iedereen die wel eens een timemanagementcursus of webinar heeft gevolgd, weet dat je het eerste kwadrant (dringend en belangrijk) van de Eisenhower/ Covey Matrix zo veel mogelijk moet vermijden. In dit kwadrant is alles belangrijk en alles moet meteen gedaan worden! Hiermee wordt het prioriteren moeilijker en kan het voorkomen dat belangrijke taken niet gedaan worden.

Het is aan te raden om zo veel mogelijk in kwadrant twee te werken. Je doet dan belangrijke maar niet dringende taken, oftewel meer planmatig werken. Helaas moet gezegd worden dat de mate waarin je in kwadrant twee kan werken natuurlijk wel afhangt van het type branche en functie.

Hoofddoel eerst

Om de meest belangrijk zaken in ieder geval af te krijgen, is het verstandig om per dag tenminste 1 hoofddoel te stellen. Het is slim om elke dag te starten met het hoofddoel/ 3 Meest Belangrijke Taken (MBT). Er zijn allerlei systemen op papier, digitaal en apps om je daarbij te helpen. Variërend van agendas, To-Do lijsten en dashboards.

Internetsurfen

Wat is één van de activiteiten die men veel doet tijdens het werk? Juist, achter een computer/ laptop zitten. Wat doen we dan zoal met de computer? Natuurlijk werken, maar ook veel gebruik maken van het internet. De meesten werken tegenwoordig in hun browser met tabbladen (tabs). Iedere keer als je een nieuwe tab opent, is die vaak leeg, of soms kun je direct zoeken, of soms zie je je favoriete websites. Kan daar niet meer mee?

Momentum helpt je je hoofddoel realiseren

Momentum DashMomentum Dash, is een browseruitbreiding (extensie) voor Chrome en Safari die de lege tab een geheel andere invulling geeft. Je nieuwe lege tabblad begroet je netjes met je eigen naam (mits je jezelf registreert). Ze bieden inspiratie door een dagelijks wisselende quote een mooie achtergrond. Het belangrijkste is dat je elke dag de mogelijkheid hebt om je hoofddoel in te vullen. Iedere keer als je een nieuwe lege tab opent, word jij geconfronteerd met je gestelde hoofddoel. En dat helpt pas echt om dat hoofddoel te realiseren op die dag. De extensie is gratis, biedt inspiratie en helpt je bij het realiseren van je hoofdoel(en).

Ik ben benieuwd naar jullie mening en of het voor jullie werkt…

Bron afbeelding: Virgin Gorda, Virgin Islands via Momentum Dash

What is your opinion?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.